Het Vermoeden
Kaouthar Darmoni

Dr. Kaouthar Darmoni doceert media en cultuur aan de Universiteit van Amsterdam. Zij promoveerde aan de Sorbonne in Parijs op genderstudies. Zij heeft naast haar academische loopbaan een eigen buikdansschool in Amsterdam. Zij heeft een hele duidelijke mening over de verschillen tussen de Europese en de mediterraans-Arabische cultuur met de bijbehorende man-vrouw-verhoudingen. Ze is moslima maar dan in de vrijzinnige mystieke hoek, die van het soefisme. De ‘heilige tekst’ van Kaouthar Darmoni is een tekst van Soefi-mysticus Rumi. De Engelse titel is Choosing and total submission. Het is een tekst over keuzevrijheid, vrije wil en overgave. Darmoni geeft aan het begrip submission een heel andere invulling dan Ayaan Hirsi Ali.

Deze uitzending van het programma Het Vermoeden met de titel Kaouthar Darmoni is uitgezonden op zondag 19 februari door de IKON. Te gast was Kaouthar Darmoni. De presentatie was in handen van Annemiek Schrijver.

Subscribe To Our Mailinglist

Join us with women from all over the world and be the first to receive the latest news from Kaouthar Darmoni personally!

Merci for subscribing!

Subscribe To Our Mailinglist

Join us with women from all over the world and receive the latest news from Kaouthar Darmoni the first!

Thank you for subscribing! You will receive an email to confirm your subscription (don't forget to check your spam folder if nothing arrives).