NTR De Nieuwe Maan – 16 May 2017

NTR De Nieuwe Maan – 16 May 2017

“Met: Kinderontvoeringen. Een gesprek hierover met directeur Coskun Çörüz van Internationale Kinderontvoeringen (IKO)en ervaringsdeskundige Jannette, die haar kinderen uit Egypte ontvoerde. * Amina Wadud Amina Wadud. Presentatrice Nadia praat met Kaouthar Darmoni en Engin Baydar over deze hoogleraar Islamstudies en eerste vrouwelijke leider van het vrijdaggebed voor mannen en vrouwen. * Danny zocht en vond niqabi’s in Birmingham. Poldernomade Danny Ghosen ging kijken in Birmingham waar een hele enclave niqabi’s in harmonie samenleeft. Karima Rahmani reageert erop. * Column Sahil. Sahil Amar Aïssa is acteur en presentator voor BNN en inmiddels onze vaste columnist.”

Introduction to Corporate Goddess – Excelerate Conference 2017 Canada

Introduction to Corporate Goddess – Excelerate Conference 2017 Canada

NTR De Nieuwe Maan – 27 January 2017

NTR De Nieuwe Maan – 27 January 2017

“Wat gaat Karima Rahmani van ‘Blijf van mijn niqaab af’ doen als het boerkaverbod wordt ingevoerd? Filosoof en islamdeskundige Michiel van Leezenberg schreef ‘De Minaret van Bagdad’, een boek over seks, politiek en islam door de eeuwen heen.

Kaouthar Darmoni, expert in gender & media en docente aan de Universiteit van Amsterdam, vertelt over haar eigen ervaringen in Nederland en Tunesië en over haar passie voor buikdansen.”

EO De Nieuwe Wereld – 21 February 2016

EO De Nieuwe Wereld – 21 February 2016

21 February 2016, 11:35
Petra Stienen, Media & Diversiteit, Hind en Patrick Nederkoorn

Petra Stienen

Petra Stienen, schrijver, arabiste en senator voor D’66, ontvangt in maart de Aletta Jacobsprijs 2016 als erkenning voor haar ‘vermogen de stem van vrouwen, binnen en buiten Nederland, via haar werk door te geven en te versterken’. Colet van der Ven praat met haar over geloof als moreel kompas, haar bewondering voor de Canadese premier Justin Trudeau en hoe Arabische vrouwen haar hebben geïnspireerd.
DNW Opinie: Media & Diversiteit

Niet eerder was de ophef rond de Oscars zo groot: met nul nominaties voor zwarte acteurs vindt er onder de hashtag #OscarsSoWhite wederom een verhit debat plaats over de witte media. Sylvana Simons en universitair docent media en gender Kaouthar Darmoni over de kracht van diversiteit en waarom de discussie ook in Nederland van groot belang is.
I Have A Dream: Patrick Nederkoorn

In ‘I Have A Dream’ elke week een bevlogen speech vanaf de kansel in De Rode Hoed. Deze week cabaretier Patrick Nederkoorn.
Muziek

De muziek wordt deze week verzorgd door Hind, begeleid op de piano door Frank de Lange.

EO De Nieuwe Wereld – 17 January 2016

EO De Nieuwe Wereld – 17 January 2016

17 January 2016, 11:30
Désanne van Brederode en Erica Meijers

Hoe waarachtig te leven en te geloven? Op deze vraag probeert schrijfster en filosofe Desanne van Brederode middels haar romans en essays antwoorden te zoeken. Ook haar laatste roman Vallende vorst gaat hierover. Een gesprek over waarachtigheid te midden van bedrog, vroeg-christelijke mystici, U2 en de religieuze zoektocht naar eenheid.
DNW-Opinie: Is mindfullness de nieuwe seculiere religie?

In de maand van de spiritualiteit met als thema ‘Werk in evenwicht’ laten panelleden Joke Hermsen en Kaouthar Darmoni hun licht schijnen over de vraag of mindfullness de nieuwe religie voor ongelovigen is.
Erica Meijers: Reli-stress in de politiek

Erica Meijers, theoloog en hoofdredacteur van het opinierende blad van GroenLinks, interviewde Europese politici over religie en bundelde ze in een boek. Volgens Meijers heerst er alom religie-stress en is het de hoogste tijd om hierover binnen de Europese groene partijen een gesprek op gang te brengen.

Subscribe To Our Mailinglist

Join us with women from all over the world and be the first to receive the latest news from Kaouthar Darmoni personally!

Merci for subscribing!

Subscribe To Our Mailinglist

Join us with women from all over the world and receive the latest news from Kaouthar Darmoni the first!

Thank you for subscribing! You will receive an email to confirm your subscription (don't forget to check your spam folder if nothing arrives).