Press & Media

Biography

As expert & scholar in Gender Studies, Feminine & Erotic Capital, FeMale Leadership, I give trainings and lectures in corporate about this topic, combining my academic background (Assistant Professor in Gender & Media) with my corporate experience. I chose an innovative approach that combines gender theory with body practice: implementing empowering gender principles into the body, via the dance, to create balance between feminine & masculine qualities and a mind-heart-body balance for a better leadership.

I also host various TV and radio programs about this topic. For instance for NTR De Nieuwe Maan, EO De Nieuwe Wereld, VPRO Metropolis, IKON De Nachtzoen, VPRO Tegenlicht, NTR TV Lab: Ontboezemingen, VPRO Holland Doc Beperkt Houdbaar, NTR De Halve Maan, VPRO Z.O.Z., NCRV De Verwondering, KRO De Wandeling, IKON Het Vermoeden.

I have been recognised with several awards during my career and I enjoy an extensive experience as a lecturer and Keynote Speaker & TedX Speaker about FeMale leadership & Feminine Capital.

The Dutch press has published in diverse magazines and newspapers a lot of interviews with, and articles about my vision on Gender Equality, the Feminine Face of Leadership, Women Empowerment, Feminine Capital and Divine9 Dance.

Aproved photos

Kaouthar Darmoni swing set

Credit: Merlijn Doomernik

Kaouthar Darmoni dancing in blue dress

Credit: Aurélie Geurts

Kaouthar Darmoni at Attria library

Credit: Jaap Beyleveld

TEDx Talks

Corporate

Cultural – Empowerment

Activism

Belly Dance Pacific for Women’s Rights

Kaouthar organized a protest in Amsterdam in 2013, to fight and dance for Women’s Rights everywhere. 
There are no Human Rights without Women’s Rights 

Go here to watch the full version of the film about this protest.

YouTube channel

Kaouthar’s YouTube Channel is a showcase of the variety of Kaouthar’s work.
Among others it shows lessons, lectures, TEDx Talk, introductions into various parts of Kaouthar’s work, numerous TV programs Kaouthar participated in.
Go have a look and subscribe!

Kaouthar’s YouTube channel
Kaouthar Darmoni on Ted Ex stage with picture of ipad

Press articles

Kaouthar-Darmoni_Happinez-8-2020-Portretten

Kaouthar in Happinez 8-2020 – Portretten

“Alle rituelen die ik doe, hebben met vrouwelijke energie te maken”

In Tunesië, waar ik vandaan kom, hebben we een van de oudste nog levende
matriarchale culturen ter wereld. Duizenden jaren geleden was de magische
wereld vrijwel overal ter wereld in handenvan vr ouwen. In de westerse cultuur is
dat grotendeels verloren gegaan, maar in de Arabische cultuur is het nog springlevend. Mannen komen bij vrouwen om van die magische bron te ‘drinken’.
Foto: Dana van Leeuwen

Read article

Interview with Kaouthar in Knack

“We zijn allemaal slachtoffers van het patriarchaat.”

Nog te veel vrouwelijke leiders zitten vast in hun hoofd, ze zijn de verbinding met hun lijf en vooral met hun bekken kwijt. Ze kleden zich onvrouwelijk, omdat vrouwelijkheid wordt beschouwd als onzakelijk. Dankzij de ballen kunnen ze leiderschap vinden in hun lijf en plezier en schoonheid uitstralen, iets waar de wereld veel nood aan heeft. Op één voorwaarde wel: dat ze zestig dagen geen seks hebben, anders gaat de energie weer verloren. Zoals mijn oma altijd zei: ‘Erotiek is als vuur: je moet er water op gooien of je zult je verbanden.’
Foto ©Carmen de Vos

Read article

VPRO uitzending met Kaouthar bij Mondo

Mondo is hét kunst- en cultuurprogramma van de VPRO waarin Nadia Moussaid wekelijks kunstenaars, schrijvers en andere cultuurmakers uit binnen- en buitenland ontvangt. In het gesprek hebben we het over: het verschil in vrouwelijke seksualiteit en erotiek tussen westerse en niet westerse landen, seksualiteit en de menopauze, de Divine9 Dance en we hebben het over “Erotic Capital in Dating and Mating”. 

Watch video
kaouthar-Darmoni_racisme-debat-2020

Racisme debat 2020 met Jort Kelder

De stelling van Nederland Het huidige racismedebat drijft Nederland uit elkaar. Live vanuit Rotterdam gaan mensen, onder leiding van Jort Kelder, met elkaar in debat over de stelling: Het huidige racismedebat drijft Nederland uit elkaar. Daarnaast worden resultaten van een groot racisme-onderzoek besproken, uitgevoerd door het EenVandaag Opiniepanel. Wat zijn de ervaringen met discriminatie en racisme in Nederland?

Kaouthar-Darmoni_Radio-Futura

Radio Futura Afl. 33: Femicide & hoe representeren wij man-vrouw verhoudingen?

Naar aanleiding van het artikel op One World van Hasna al Maroudi en Joyce Brekelmans pakt Dionne Verwey het onderwerp femicide bij de kop. Hoe hangt de vlag er bij als het gaat over gelijkheid tussen man en vrouw? En hoe presenteren wij deze man-vrouwverhoudingen in het openbaar en vooral: welke man-vrouwbeelden presenteren wij op onze podia? En hoe kan dat anders? Dionne Verwey gaat in gesprek met Kaouthar Darmoni (directeur Atria, Kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis) en Joyce Brekelmans (Chef Magazine One World). Ook theatermakers Ira Kip en Stephen Liebman schuiven aan. Zij zetten regelmatig de verhouding tussen de seksen in hun werk op scherp.

Podcast with Kaouthar at PowerPeople

“Geluk: hype of essentie?”

In People Power Café Forum gaan Harry Starren en Glenn van der Burg deze maand in gesprek met Kaouthar Darmoni, Directeur van Atria; en Ariane van Heijningen, Ariane van Heijningen, eigenaar van Denkplaats en mede oprichter van Curiosophy Academy. Eerder waren bij Café Forum afscheid, autonomie, burgerschap, crisis, drijfveren, evenwicht, en feest het onderwerp. Deze aflevering gaat over geluk. Moet je dat nog introduceren? Het belang, de zucht naar en het maakbare of ongrijpbare. Met onze gasten duiken we de diepte weer in.

Watch video

Talk with Kaouthar for Van Gisteren at De Rode Hoed

“De geschiedenisles die je nooit hebt gehad, over Fatima Mernissi”

Over ‘verleidster’ Cleopatra heb je vast wel gehoord op school. Maar leerde je ook over Wilhelmina Drucker of Fatima Mernissi? Ze was een Marokkaanse sociologe en wordt gezien als een van de grondleggers van het Arabische en islamitische feminisme. We staan stil bij de rode draad van Mernissi’s werk: De emancipatie van de vrouw in het algemeen en de moslimvrouw in het bijzonder. Hoe kwam ze tot haar ideeën en hoe werden ze ontvangen? En wat heeft Willem van Oranje met het ‘storytelling’ van Mernissi te maken?  Zijn jullie weer klaar voor een lesje vrouwengeschiedenis? 

Watch video

Podcast with Kaouthar and Jort Kelder

“Gelijkheid tussen mannen en vrouwen is een farce”

Naast kapitaal in de vorm van geld, cultuur en onze sociale omgeving beschikken we over iets dat dr. Kaouthar Darmoni omschrijft als erotisch kapitaal. Mannen én vrouwen moeten daar veel beter gebruik van leren maken, want het kan een enorme bron van energie en kracht zijn. We moeten de verschillen tussen mannen en vrouwen leren benutten, betoogt ze in dr Kelder en Co.

Listen podcast

Podcast with Kaouthar and Nina Pierson

Een pleidooi: meer respect en ruimte voor het moederschap

Het is tijd dat we als (aanstaande) mama’s onze ruimte innemen! Want het patriarchale systeem waarin we leven en werken (en waarin we dus ook zwanger zijn, bevallen, moeder zijn en carrière maken) mist vrouwelijke kwaliteiten. We leven vooral vanuit ons hoofd, ons brein, en lijken vaak het contact met de rest van ons lichaam kwijt te zijn. En dat zie je terug in de manier waarop we in Nederland omgaan met zwangerschap, de bevalling en het kersverse moederschap.

Listen podcast

Interview with Kaouthar in Brainwash

“Dans, want spiritualiteit is een lichamelijke ervaring”

Anno 2020 zijn de seculieren volgens het Sociaal Cultureel Planbureau voor het eerst in de geschiedenis van Nederland in de meerderheid (55%). Dat betekent dat ze niet in God geloven. Waar geloof je in als je niet gelooft? In deze serie voor Brainwash legt Stine Jensen die vraag voor aan denkers, schrijvers en filosofen. Waar bevinden zijn zich op de seculiere meetlat?

Read article

Interview with Kaouthar in Brandpunt

“Gender is geen serieuze zaak in Nederland”

We moeten stoppen met dat intellectuele feministische snobisme en óók praten over seksueel genot, stelt de directeur van Atria, het kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis. “Het grootste deel van mijn emancipatie heb ik in Tunesië geleerd, niet in het Westen.”

Read article

Interview with Kaouthar in De Morgen

“Die vaginaballetjes… Ik werd bijna bang van die energie”

Het patriarchaat loopt binnenkort ten einde, ziet Kaouthar Darmoni, de kersverse directeur van het Nederlandse vrouweninstituut Atria. ‘De man is niet de vijand. De vijand is het systeem waarin mannelijkheid meer status heeft dan vrouwelijkheid.’

Read article

Interview with Kaouthar in Trouw

Vrouwen weten nog niet zo goed hoe ze hun erotisch kapitaal moeten inzetten

Vrouwen uit de hele wereld komen op godinnentraining in Amsterdam. ‘Als je die energie naar boven haalt, komt er een hoop levenskracht vrij.

Read article
Kaouthar Darmoni article de volkskrant

Interview with Kaouthar in De Volkskrant

“The last convulsions of the patriarchy: ‘The last mile weighs heaviest’”

The patriarchy is drawing to a close, says Kaouthar Darmoni, the brand new director of the Atria women’s institute. Now everyone has to learn to appreciate the feminine values.

Read article

Sign up for my newsletter!